Menu
kategorie
Knihy
Klíma, Petr - Obilovinová kuchařka

Klíma, Petr - Obilovinová kuchařka

0% (0 hodnocení)
Jazyk: český
Počet stran: 224
Rok vydání: 2021
Vazba / Podoba: Pevná bez přebalu lesklá
Sortiment:
Nakladatelství: Smart Press, s.r.o.
179 Kč
katalogové číslo: 0362453
EAN: 9788088244233
e-shop:
Vydavatel:Smart Press, s.r.o.
cena bez DPH:179 Kč
cena vč. DPH:179 Kč
popis
parametry
soubory a odkazy

Konzumace výrobků z obilovin, především těch z pšenice, bývá spojována s různými zdravotními riziky a obezitou. Řada lidí dnes řeší také některou z forem intolerance lepku. Obiloviny ale zdaleka nejsou jen produkty z bílé pšeničné mouky, nudné „zrní“ nebo prázdné sacharidy… Třetí kniha veganského šéfkuchaře Petra Klímy představuje tuto důležitou skupinu rostlinných surovin v úplně jiném a lákavém světle.

Hlavní roli zde hrají tradiční i méně známé druhy obilovin a pseudoobilovin, včetně těch bezlepkových – ale v jejich přirozené, průmyslově co nejméně upravené, a tedy výživné podobě: plné vlákniny, minerálů, bílkovin a zdravých tuků. Existuje tolik druhů a tolik možností zdravého a kreativního zpracování! Zapojte je s pomocí pestré palety skvělých receptů do svého každodenního jídelníčku!

ŠPALDA, ČERVENÁ PŠENICE, KAMUT, PŠENICE OZIMÁ, JEČMEN, ŽITO, OVES, JÁHLY, POHANKA, KUKUŘICE, RÝŽE MNOHA DRUHŮ, QUINOA, AMARANT, ČIROK

  • krémové a lehké polévky, originální pomazánky, saláty, placky a tataráky, knedlíky, noky či halušky, risotta, zapékané pokrmy a další rozmanité hlavní chody, ale i snídaňové kaše, palačinky, moučníky, energetické tyčinky a sušenky
  • celá zrna, klíčky, vločky, celozrnná mouka, bulgur, kuskus, polenta, těstoviny
  • přehledné a inspirativní představení jedné (pseudo)obiloviny za druhou, doplněných spoustou lokální zeleniny, čerstvých bylinek, sezonního ovoce a voňavého koření


recepty plné chuti, živin a vlákniny, včetně bezlepkových variant, a naopak bez masa, mléka, vajec i cukru

 

AUTOR KNIHY PETR KLÍMA
Autor blogu greenwayfood.cz, dalších dvou úspěšných knih „Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl“ a „Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny“, fotograf a šéfkuchař oblíbené dejvické restaurace Country Life. Specializuje se na pestrou a zdravou kuchyni z rostlinných zdrojů.

Jazykčeský
Rok vydání2021
AutorKlíma, Petr
Vazba / PodobaPevná bez přebalu lesklá
Diskuze je prázdná.
přidat příspěvek do diskuze