Menu
kategorie
Knihy
Růt, Pavel - Pražská kuchyně běžná i sváteční

Růt, Pavel - Pražská kuchyně běžná i sváteční

0% (0 hodnocení)
Jazyk: česky
Počet stran: 544
Vazba / Podoba: vázaná
Nakladatelství: Argo
Rok vydání: 2017
315 Kč
katalogové číslo: K226681
EAN: 9788025723814
e-shop:
Vydavatel:Argo
cena bez DPH:315 Kč
cena vč. DPH:315 Kč
popis
parametry
soubory a odkazy

Pokus najít odpověď na to, zda pražská kuchyně měla svůj vyhraněný ráz, není zcela jednoduchý. Praha nikdy nebyl malou kulturně uzavřenou enklávou, naopak vždy se jednalo o otevřené město přijímající stále nové vlivy. V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pavel Růt představuje znovu své rozsáhlé znalosti pražských dějin a jejich nejrůznějších aspektů. Prokazuje přitom nesmírnou erudici literární i uměleckou a jeho nový počin je dalším cenným příspěvkem k poznání málo známé tváře Prahy 19. století a její každodenní historie. Je určena nejen odborníkům a zájemcům o pragensie, ale může poskytnout i praktické vodítko současným pražským restauratérům, gurmetům a gurmánům všeho druhu. V knize jsou zastoupeny recepty pokrmů v té době pro Prahu typické, ale i zápisky z cest na zkušenou, které podnikali známí pražští hoteliéři. Můžete se seznámit s recepty na polévku pro chudé, válečnou kuchařkou, ale také sváteční kuchyní. To vše přináší nevšední pohled na to, jak se od roku 1800 dodneška poměrně radikálně měnila kuchyně, jak co se vybavení týká, tak jídel, která se v ní vařila.

Vydání knihy podpořilo hlavní město Praha.

Jazykčesky
Rok vydání2017
AutorRůt, Pavel
Vazba / Podobavázaná
Diskuze je prázdná.
přidat příspěvek do diskuze